Shopping på Naxos

Shopping på Naxos

Naxos hittar du de typiska grekiska shoppingutbudet där mycket av det som säljs är handgjort. Det största utbudet shopping hittar du i Naxos stad. En stor del av öns butiker, konstgallerier, bagerier och souvenirbutiker drivs av lokala familjer. 

Shoppa på Naxos

Tribal

Tribal är en liten butik i Naxos gamla stad som säljer vackra sjalar och fantasifullt utsmyckade sandaler. Här hittar du också smycken och andra spännande saker.

Smycken

Generellt kan man på öarna hitta vackert handgjorda smycken. På Naxos ser man ofta ”Naxos öga”, som används till både armband, halsband och örhängen. Detta är små fossiliserade snäckor, som formats av hav och sand vid Naxos kust. Har du tur kan du även hitta dessa på stranden. Ger du smycket i present betyder det lycka för den som bär det. På Santorini är det vanligaste att smyckena är gjorda av lavasten, som är från området.

Vacker keramik

I Damalas på Naxos ligger Manolis keramikverkstad. Det är ett familjeföretag som har funnits i många generationer. Manoli gör både prydnadsföremål och bruksföremål: örtkrukor, tekannor, koppar, ljusstakar, lerduvor, vinkaraffer och mycket annat. 

Tzimplakis

Tzimplakis på Naxos är en butik som säljer lokalt vin, honung, färska oliver, handgjorda köksredskap och tvättsvampar. Här finns också mycket annat spännande i sortimentet.

Bonita Beauty Salon

På Bonita Beauty Salon på Naxos kan du koppla av i skön miljö och låta dig behandlas av professionella händer. Njut av salongens olika massager: antistress, aromaterapi och varma stenar. Salongen erbjuder också vaxning, manikyr, pedikyr och mycket annat.

Pagonis

Denna butik säljer egentillverkade lädersandaler i en mängd olika modeller. Allt från enkla naturfärgade till smyckade med, pärlor, plastblommor och glittrande stenar.