stränder_pa_milos_grekland

Stränder på Milos

Milos är en ganska stor ö med många stränder att tillgå. Här kan du välja mellan vackra klippor, grottor, stenstrand eller gyllene sand. Här är några av våra favoritstränder på Milos! 

1. Sarakiniko Beach

Milos mest kända strand är egentligen främst ett klippområde, och det heter Sarakiniko Beach. Sarakiniko Beach består av vita klippor i olika formationer, och påminner lite om hur man tänker sig att månen ser ut. Vattnet i viken är så klart som det kan bli. Det finns en liten strand för den som hellre hoppar i havet på det viset. Glöm inte bort solkrämen – den vita stenen reflekterar solen! Sarakiniko ligger ungefär 10-15 minuter från Adamas.

2. Firiplaka Beach

Firiplaka är en ganska långgrund strand med gyllene sand,  lugnt och klart vatten. Tack vare sitt läge är Friplaka Beach på Milos en vindskyddad strand, vilket kan vara skönt på en blåsig dag. På stranden finns en rustik beachbar, solstolar och parasoll att hyra. Runt 15 minuter från Adamas.

3. Alogomandra Beach

Alogomandra Beach är som en ökenstrand, mitt på vischan. Här finns klippor, strand och turkosblått vatten.

4. Tsigrado Beach 

Tsigrado Beach måste vara Kykladernas minsta strand. Under årens gång har den krympt till att ha plats för under tio personer, men det är en enastående vacker miljö. Stranden ligger inklämd mellan två berg och har turkosblått vatten. Du kommer ned till stranden via stegar och när du väl är nere finns inga parasoll eller solstolar – bara ett strandparadis.

5. Agia Kyriaki

Agia Kyriaki är en ljuvlig, ljuvlig stenstrand med små stenar. Vattnet blir knappt klarare än såhär på hela ön och du behöver inte trängas med allt för många andra. Likt många andra stränder på Milos finns inga solstolar eller parasoller, men en taverna finns på stranden och erbjuder en stund i skuggan.

6. Paliochori Beach 

Paliochori Beach är en av de mest organiserade stränderna på Milos. Här finns flera restauranger, parasoller och solstolar.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Milos, hitta och boka en resa till Milos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Milos

Här hittar du våra bästa tips på de finaste stränderna, trevligaste restaurangerna och mycket mer!

Se alla våra restips för Milos

Milos

  • En genuin och mysig ö
  • Vacker natur och fantastiska stränder 
  • Kombinera med Santorini
Se alla resor till Milos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här