restauranger_på_milos

Restaurang- och mattips på Milos

De flesta tavernor finns i huvudstaden Adamas, men även i Plaka och Pollonia. I Kykladerna är det ett par rätter som spridit sig från ö till ö. Här är den goda osten Saganaki huvudingrediens i många rätter. En annan typisk rätt du borde prova under semestern på Milos är Melitzanes tiganités.

Mat på Milos

På Milos är det vanligt att gå till en souvlatzidiko, en gammaldags barbeque-restaurang där de serverar lamm, fläsk och fisk i gyro.

Prova en melitzanosalata, en sallad med bakad aubergine. Pitarakia är små ostpajer strösslade med sesamfrön, och den lokala sura osten kallas ksinomutzithra. En annan populär paj är vattenmelonpajen! Watermelon Pie är en unik Milos specialitet bestående av mosad vattenmelon, kanel, honung, olivolja och sesamfrön.

En pitarakia är en de traditionellt tillagade ostpajerna med lök och kryddor och ladenia, en pizzaliknande specialitet. Vill du köpa med dig en smak av Milos hem är det blomsterhonung och öns egen kapris du ska köpa.

Mat på Milos, restips på Apollo.se

Restauranger på Milos

Sirocco, Paleochori

Sirocco har blivit kända över hela Milos för sitt speciella tillvägagångssätt. Restaurangen ligger på en strand och har ”Vulcanic food”. Det innebär helt enkelt att kocken lägger sina råvaror inslagna i folie, ner i den varma sanden. Efter några timmar har den tillagats i hettan och grävs upp. Voila!

Adress: Paliochori, 84801

Bakalikon Galanis

Bakalikon Galanis är en riktigt gömd pärla på Milos. Under lågsäsong kan du ibland vara ensam turist på stället, bland grekiska familjer. Här serveras äkta, grekisk mat utan att krångla till det.

Adress: Triovasalos, 848 00

Enalion

På restaurang Enalion kan du räkna med att råvarorna är lokalproducerade. Husvinet är producerat av restaurangens egna druvor och fisken har fångats samma dag eller i värsta fall, dagen innan. Enalion ser inte ut som något särskilt på håll, men vi lovar att maten kommer få smaklökarna att dansa! 

Adress: Pollonia, 848 00

Medusa

Det som gör att Medusa sticker ut på Milos är utsikten – för wow, vilken utsikt! Restaurangen Medusa ligger i byn Mandrakia och har utsikt över den (väldigt lilla) hamnen. Här gör du bäst i att prova den grillade osten (saganaki) och calamarin.  

Adress: Mandrakia 848 00

Oh Hamos 

Oh Hamos ligger i en grönskande, lummig omgivning strax utanför Adamas. Bli inte förvånad om du under semestern kommer på dig själv med att återvända för en måltid till på Oh Hamos… Extra kända är Oh Hamos för sitt lamm.

Adress: Adamas 848 01

Se fler restips till Milos

Restauranger på Milos