göra_på_milos_grekland

Saker att göra på Milos, Grekland

Milos är en välbevarad ö i Kykladerna, Grekland. På ön finns både antika lämningar, vackra byar och fantastiska naturfenomen att spana på under semestern.

Besök en antik romersk teater

I Milos ligger flera antika lämningar. En av de mest häftiga är den romerska amfiteatern, som tros vara från 100-talet f.Kr. Få en känsla av hur kulturlivet såg ut under romarrikets tid, men även på senare år. Här spelades det nämligen teater ända fram till 90-talet. Amfiteatern på Milos ligger i staden Tripiti. I närheten av teatern finns Milos katakomber, som du kan läsa mer om nedan.

Old Sulfur Mines 

Milos har varit en ö känd för sin gruvindustri under flera hundra år, och är än idag till viss mån. En av de gamla gruvorna som inte längre används är svavelgruvan på stranden Paleorema på Milos. Den övergivna arbetsplatsen är en populär turistattraktion på Milos. 

Sarakiniko Beach, Milos

Detta är Milos mest spektakulära strand med fantastiska klippor som skimrar likt snö. I en vik mellan klipporna finns en liten sandstrand. Dock är det inte för sandstranden som du kommer hit, utan för de vackra klipporna.

Katakomberna i Milos

Milos underjordiska katakomber, som du hittar utanför staden Tripiti, är bland världens största och återupptäcktes år 1840. De har daterats till mellan första och femte århundradet och användes som tillflyktsort och gravplats för den kristna befolkningen. Vid utgrävningarna har man hittat flera tusen skelett från människor som begravts här. Totalt sträcker sig katakomberna ca 183 meter, men det är endast en liten del som är öppen för allmänheten.

Båtutflykt på Milos

Vill man utforska den svåråtkomliga västra sidan av Milos, så gör man det enklast med båt. Från Adamas går det varje dag båtar som kör turer runt ön. De flesta turerna går också förbi Kleftiko, en plats där pirater brukade gömma sig. En annan sevärd by är fiskebyn Klima, där husen byggts ut mot vattnet som ett litet mini-Venedig.

Sarakiniko Beach på Milos