Vandring på Limnos

Vandring på Limnos

Limnos har ett varierade landskap som bjuder in till fina vandringsupplevelser över slätter och berg, till geologiska fenomen och varma källor. Det finns flera bra vandringsturer att göra, bland annat till det unika taklösa klostret Panagia Kakaviotisa med vidunderliga utsikter över havet och bergen eller varför inte följa med på en vandring där du får lära dig mer om den biologiska mångfalden på Limnos. 


Vandringsturer på Limnos - dagsutflykter

Vandra på Keroskusten

Följ med på en vandring på Limnos östra sida och upptäck Keroskusten!

Keroskusten är känd både för sin vattensport och också för sin natur. Två procent av Limnos yta består av våtmarker och på östra sidan finns två av de mest kända saltsjöarna Asprolimni och Aliki. Aliki är en av de största saltsjöarna i hela Europa och skiljs åt från havet med en två kilometer lång sanddyn, cirka 150 meter bred. Överflödet av vatten gör att Aliki ser ut som en sjö under vintern medan vattnet avdunstar och lämnar området fult av salt under sommaren.

Distans: 6 km

Vandringen på Keroskusten blir bokningsbar inom kort.

 

Vandra till Panagia Kakaviotissa

Denna vandringsutflykt till ett av Greklands mest unika kloster, Panagia Kakaviotisa, är ett måste under semestern på Limnos. För att ta sig dit vandrar du i trappor upp till toppen av berget Kakavos, som givet kyrkan sitt namn. Panagia Kakaviotissa är känd både för att vara vacker, byggd helt utan tak, och för sin svåråtkomlighet – bland klippor och på toppen av ett berg. Utsikten från kyrkan är imponerande med utsikt över havet och Limnos berg.

Vandringslängd: 2 km.

Ingår i priset: transfer

Vandringsutflykt till Panagia Kakaviotisa blir bokningsbar inom kort