Restaurang på Lefkas

God mat och dryck på Lefkas

Mysiga middagar med utsikt över hav och solnedgång, traditionell grekisk mat, goda pizzor och svalkande drinkar. I populära Nidri på Lefkas finns ett stort utbud av restauranger, barer och caféer. Här tipsar vi om några av våra favoriter!

Grekisk mat på Lefkas

Tom´s

Tom's kan du i en rofylld atmosfär njuta av klassiska rätter samtidigt som du tittar på solnedgången. Restaurangen ligger på stranden i Nidri och har utsikt över ön Madouri och den lilla kyrka Agios Kiriki.

Pinewood

Pinewood som ligger precis vid havet i Nidri kan du njuta av rätter gjorda på bra råvaror med en modern touch. Här serveras allt från saftig souvlaki till fräscha sallader.

Ola Kala

Hos den gamla cirkusartisten George på tavernan Ola Kala präglas menyn av det grekiska köket. Varmrätterna tillagas för det mesta på grillen, och gyros och lammgryta hör till favoriterna. Bli inte förvånad om George kommer ut och visar några av sina cirkus-tricks! Ola Kala ligger på huvudgatan i Nidri.

Mamma Mia!

Ta med familjen och besök restaurangen Mamma Mia i Nidri, där Jessica med familj ser till att ni får en trevlig kväll. Njut av grekiska delikatesser från en bred meny. Någon gång i veckan spelas det grekisk livemusik och vi får se Jessicas man Spyros dansa grekisk dans.

Pomodoro

Är du sugen på pizza, pasta eller lasagne rekommenderar vi ett besök på den populära italienska restaurangen Pomodoro i Nidris hamn.

Café di Paris

Är du sugen på kaffe eller kanske en svalkande paraplydrink? Då är Café di Paris något för dig. Från tidig morgon till sen kväll serveras här dryck och lättare rätter. Caféet ligger mitt på hamnpromenaden i Nidri.

Dimitris taverna

På Dimitris taverna äter du traditionella grekiska rätter. Från den trevliga terrassen har du en fantastisk utsikt över de joniska öarna. Tavernan ligger i byn Paleokatouna som är belägen uppe i bergen ca 3 kilometer från Nidri.

Makis restaurang

På Makis restaurang äter du färsk fisk direkt från Medelhavet och från den trevliga tavernan har du fin utsikt över det joniska havet. Makis ligger i Ligia cirka 10 km norr om Nidri.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Lefkas, hitta och boka en resa till Lefkas eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Lefkas

Här hittar du våra bästa tips på de trevligaste restaurangerna, finaste stränderna, roligaste aktiviteterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Lefkas

Lefkas

  • Mysiga städer 
  • Kritvita stränder och kristallklart vatten
  • Roliga aktiviteter 
Se alla resor till Lefkas

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här