Kite- och windsurfing på Lefkas

På Lefkas är det vattensporter som gäller när det kommer till sport. Hit tar sig wind- och kitesurfare från hela världen för att träna och bemästra de utmanande vågorna. Stränderna på Lefkas kvalar in på många topp-10-listor över de bästa surfstränderna i världen. Vindarna är starka, varma och helt underbara för surfare. De är i huvudsak västliga och nordvästliga, och blåser nästan exakt samma tid varje dag – från tidig till sen eftermiddag. 

Läs mer och boka din resa till Lefkas

 

Windsurfing på Lefkas

De 2 bästa surfstränderna

Det är framförallt två stränder som är populära surfställen på Lefkas.

  1. Vassiliki på södra Lefkas som lämpar sig extra bra för windsurfing.
  2. Agios Ioannis i norr där kitesurfarna mest håller till.
Milos Beach på Lefkas

För erfarna och nybörjare

Precis bredvid Agios Ioannis ligger Milos Beach som också är populär bland kitesurfare. Här arrangeras bl.a. Kite Surf Open. Eftersom vindarna är starkare här och vågorna bryter lämpar sig stranden bättre för erfarna kitesurfare. Är man nybörjare passar sandiga Agios Nikolaos bättre, här är vindarna inte lika starka.  

Alltid nära till surf

Alltid nära till surf

Lefkas är en relativt liten ö, så var du än bor har du alltid nära till sköna surfstränder. Bor du i Nidri tar det ca 25 minuter till både Vassiliki och Agios Ioannis. Är du bara ute efter att surfa, sola och chilla på stranden på semestern kan du alltid välja ett hotell i Vassiliki. Agios Nikolaos ligger över bron på fastlandet, ca 20 minuter bilvägen från Lefkas stad.