Alegria Beach Resort

apollo mondo family

 • Modernt hotell
 • Perfekt för barnfamiljer
 • Vid en vacker strand

Alegria Beach Resort är ett Apollo Mondo Family-hotell i Plakias på Kretas sydkust. Njut av familjesemestern på ett modernt hotell precis intill stranden, med tillgång till flera pooler, restaurang och faciliteter som gym och träningspass. Precis som på våra andra familjehotell finns även Club Polly & Mino och simskola. För en extra bekväm vistelse – köp till All Inclusive!


Rumstyper

Enrumslägenhet för 1-3 personer/1-4 personer, varav 2 barn. Tvårumslägenhet för 1-4 personer. Enrumslägenhet med delad pool för 1-3 personer/1-4 personer, varav 2 barn. Dubbelrum för 1-3 personer. Tillgänglighetsanpassat dubbelrum för 1-3 personer. Dubbelrum med delad pool för 1-4 personer. Tvårumslägenhet med delad pool för 1-4 personer. Trerumslägenhet för 4-8 personer.

Läs om våra rumstyper och se bilder

Våra gästers betyg

Gästerna gillar

Bra läge vid vattnet och modernt
Se alla omdömen

Fakta och faciliteter

Till stranden: 15 m
Till centrum: 500 m
Pool
Restaurang
Barnpool
Bar
Pool med barnsektion
All Inclusive erbjuds
Spa
Wifi på rummet
Gym
Mer fakta

Om hotellet

Alegria Beach Resort är ett av våra populära Apollo Mondo Family-hotell. Alegria Beach Resort är beläget i Plakias på Kreta, en outforskad pärla känd för sina branta bergsväggar och kristallklara vatten. Härifrån har du nära till en uppsjö av fina stränder och charmiga små byar som trevliga utflyktsmål. Hotellet är modernt och lägenheterna fantastiska - några av det bästa vi erbjuda!

Poolområde och strand
På Alegria Beach Resort finns två pooler, varav en är uppvärmd i april och i oktober, samt en separat barnpool. Den större poolen är uppvärmd april till oktober till ca 20 grader, beroende på väder och temperaturer på tidig morgon och kväll. Stranden ligger bara en stenkast bort, och har förärats den internationella miljöutmärkelsen Blå Flagg för rent vatten. Både vid poolen och stranden erbjuds solstolar, parasoller och handdukar. För att nå stranden måste en väg korsas.

Restaurang och bar
Restaurang, med underbar havsutsikt, som serverar frukost, lunch och middag. Meze-restaurangen Marconi's authentic Crétoise serverar middag (bordsreservations krävs, boka senast kl. 15.00). På hotellet finns även en bar och på stranden finns en snackbar där du kan beställa något lätt. Vårdad klädsel - långbyxor för män, kvällstid i restaurangen.

Barnklubb och simskola
För barnen finns ett brett aktivitetsprogram på Apollos egen barnklubb Club Polly & Mino. Kloka och busiga Polly & Mino är barnens favoriter som dyker upp lite varstans på hotellet. Du kan även överraska barnen genom att boka ett besök på rummet av våra charmiga vänner! Här kan du läsa mer om Polly & Mino. På Swim School by Apollo lär sig barnen att simma enligt Svenska Simförbundets pedagogik med skandinavisktalande personal och simlärare, och kan ta simmärken som Baddaren och Simborgarmärket.

Gym och gruppträning
På Alegria Beach Resort finns ett brett utbud av träningsaktiviteter. Här erbjuds gym och träningspass som leds av skandinavisktalande instruktörer. På hotellet finns även möjlighet att spela padel (mot avgift). Rack finns att hyra, bollar får man köpa, träna vattengympa och aerobics eller ta en joggingtur. Vill du ta en paus från solen kan du unna dig en härlig massage.

Upptäck omgivningen
Plakias är en fin by med genuin grekisk bykänsla och en härlig vidsträckt strand. Det är promenadavstånd från hotellet till byn och där finns allt för familjen. En mindre väg med väldigt lite trafik måste korsas för att nå stranden.

Läs mer om våra Apollo Mondo Family-hotell.

Ingår i Apollo Mondo Family Resorts på Alegria Beach Resort

 • Gym
 • Träningspass med skandinavisktalande instruktör
 • Solstolar, parasoller och handdukar både vid poolområdet och stranden
 • Wifi på hela hotellet

Mot avgift

 • Club Polly & Mino
 • Swim School by Apollo
 • Spa med massage och andra behandlingar

Måltider

Lägenheter
Inga måltider ingår.

Mot tillägg:

 • Frukostbuffé
 • Halvpension (frukostbuffé och middag)
 • All Inclusive

Dubbelrummen
Ingår:

 • Frukostbuffé.

Mot tillägg:

När vuxna köper till måltider hemifrån äter barn upp till 6 år utan kostnad.

Bra att veta

 • Tidvis blåser det starka vindar.
 • Hiss finns inte i alla byggnader.
 • Till vissa lägenheter och till vissa dubbelrum är det tre till fem trappsteg, specifik lägenhet eller rum kan inte garanteras. Till tillgänglighetsanpassat dubbelrum är det inga trappsteg.
 • Transfertiden är ca 1 timme och 45 minuter.

Säsongsinformation

Alegria Beach Resort är ett Apollo Mondo Family-hotell i perioden 1 april-4 november 2023. Utanför den denna period erbjuds inga konceptaktiviteter som Apollo Swim School, barnklubben Club Polly & Mino eller träningspass med skandinavisktalande instruktörer.

Apollo Mondo Family
 • Club Polly & Mino för barnen
 • Apollo Swim School
 • Mondo Food & Beverage
 • Gruppträning och gym ingår
 • Direkttransfer
 • Kostnadsfritt wifi 

Direkttransfer till hotellet

Som gäst på Alegria Beach Resort kan du boka direkttransfer till och från flygplatsen. Det betyder att transferbussens första stopp alltid är vid Alegria Beach Resort och vid avresa är det alltid sista stoppet innan flygplatsen. Förboka transfern i samband med att du beställer din resa på apollo.se eller ring oss på 0771-37 37 37. Har du redan bokat en resa kan du lägga till transfer via Min bokning.

Alla hotell, Plakias

Alianthos Garden

På Alianthos Garden i natursköna Plakias möts du av en härlig atmosfär. Hotellet drivs av en familj som alltid sätter din trivsel i första rummet, och i den vackra trädgården är det enkelt att koppla av. Poolområdet ligger strax ovanför stranden, så sköna dopp finns alltid nära till hands. Ett stenkast från Alianthos Garden väntar den mysiga strandpromenaden som kantas av restauranger och barer.

Alianthos Beach

Älskar du stranden är hotell Alianthos Beach i Plakias rätt val. Här bor du precis vid den långa sandstranden, där vattnet är kristallklart och det är enkelt att hitta en egen liten plats att koppla av på. En kort promenad bort väntar strandpromenaden i Plakias, som kantas av restauranger och barer.