Melissani Lake, Kefalonia

Utflykter och aktiviteter

Vem har sagt att semestern bara är till för att slappa? Kolla in Kefalonias utbud av spänningsfyllda aktiviteter: prova jetski, åk zipline, rid häst eller ta dig runt i undervattensgrottor. Men det är klart –  när dagen väl är slut kanske ett spabesök inte skulle skada.

Jet ski, Kefalonia

Shopping i Argostoli

Mitt inne i centrala Argostoli hittar du Kefalonias shoppinggata Lithostroto. Längs den marmorvita gatan hittar du butiker som säljer märkeskläder som Tommy Hilfiger och Benetton blandat med en del souvenirbutiker och mindre affärer. Här ligger såklart också en hel del caféer och barer, som är mötesplats för lokalborna som gärna sitter här länge och dricker kaffe. Butikerna har öppet måndag till lördag mellan 9.00 och 14.00. På på tisdagar, torsdagar och fredagar har de också öppet mellan 18.00 och 21.00.

Vattensporter med fart

Den knasigaste vattensporten man kan tänka sig, och inget för den som vill ha lugn och ro, är UFO. Den påminner om en stor soffa som svävar på vattenytan och när farten ökar studsar den högt på vågorna. Garanterat magkittlande! En lite mer kontrollerad sport är jet ski som du också kan prova på Kefalonia Water Sports i Lassi. 

Caretta caretta på Kefalonia

Hyr en segelbåt!

I Katelios och Fiskardo kan man hyra sin egen segelbåt och ge sig ut på böljan den blå. Det är en fantastisk upplevelse att segla på det joniska havet med dess vackra öar och fina små badvikar. Du kan till exempel se Itakha, Zakynthos och Lefkas eller segla längs Kefalonias kust och hitta en alldeles egen strand att lägga till vid.

Havssköldpaddor i hamnen

Kefalonia är hemvist åt de ståtliga Caretta caretta-sköldpaddorna. Går du ner till hamnen i Argostolis på förmiddagen har du stor chans att ta en närmare titt på dem. Om solen skiner och havet är lugnt kommer de in för att äta av den fisk som kastas tillbaka i vattnet från fiskebåtarna. Det är en alldeles speciell känsla att se de imponerande djuren på så nära håll. 

Paddelturer på havet

Att paddla havskajak utanför Kefalonias kust är en njutbar naturupplevelse. Monte Nero Activities arrangerar utflykter, både för de som vill ta det lugnt och för den som vill ha en mer äventyrlig paddling. Turerna utgår från Argostoli, Agia Pelagia, Skala, Myrthos och Fiskardo. 

Svindlande höjder

Flying Fox är något för dig som är ute efter en adrenalinkick på semestern. På kablar glider man genom luften, antingen 30 meter över marken ovanför en pittoresk kyrka eller från en klippa till en annan ute vid kusten. Ett höjdaräventyr för den med is i magen! Adress: Ampatielou 5, 28100 Argostoli. 

Grottäventyr

På Kefalonia finns det gott om grottor, några av dem är bara runt tjugo meter djupa, medan andra är över hundra. Den erfarna arrangören Elements ordnar turer där du kan utforska några av dem. De anpassar nivån efter deltagarna så att alla får en spektakulär upplevelse. Adress: Ampatielou 5, 28100 Argostoli.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Kefalonia, hitta och boka en resa till Kefalonia eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Kefalonia

Här hittar du våra bästa tips på de bästa restaurangerna, mysigaste byarna, härligaste naturupplevelserna och mycket mer!

Se alla våra restips för Kefalonia

Kefalonia

  • Mysiga småbyar och vackra städer
  • Fantastiska naturupplevelser
  • Underbara stränder
Se alla resor till Kefalonia

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här