Kalymnos smaker

Kalymnos erbjuder läckra måltider för varje tillfälle. Fiskrestauranger, mysiga familjeägda tavernor eller härliga hak efter klättringsessionen - här finns det något för alla! 

God dessert

Prova på en rykande färsk och varm ghalaktobouriko från Kalymnos. Desserten, som är en mjuk kaka med filodeg, äts över hela Grekland men anses vara speciellt god på Kalymnos. I hamnen kan du alltid köpa färsk ghalaktobouriko.

Krispiga miniräkor

I hamnen i Pothia på Kalymnos hittar du de bästa fiskrestaurangerna du kan tänka dig. Det finns många att välja på men Sebastian är vår favorit. Här kan man verkligen konsten att göra läcker mat av den färska fångsten från fiskebåtarna. Prova de friterade miniräkorna från Symi som man äter hela med skalet på. Mums!

Familjeägt med vackra utsikter

Familjeägda Aegean Tavern bjuder på välsmakande rätter från Medelhavet och en vacker utsikt över havet i Massouri. Tavernan är populär, så för att vara på den säkra sidan är det smart att boka bord innan.

Hemtrevlig atmosfär

I marinan hittar du trevliga Stukas taverna, där menyn består av läckra, traditionella rätter. Här råder en härlig, grekisk atmosfär där du direkt blir en i familjen. Glöm inte att säga hej till mamma Popi som har ägt och jobbat i restaurangen i ungefär 30 år.

Efter klättringen

Kalymnos är ett populärt centrum för klättring, och efteråt är det givet med en stopp på Fatolitis Snackbar. Här möts du av ett livligt café med mysig inredning där väggarna pryds av affischer på berg och på trevliga terrassen hänger vinrankor i taket. På menyn finns allt man är sugen på efter ett tufft klättringspass; våfflor, omeletter och varma mackor. Passa på att träffa andra klättrare och berätta om era äventyr.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Kalymnos, hitta och boka en resa till Kalymnos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Kalymnos

Här hittar du våra tips på de bästa aktiviteterna, finaste stränderna, mysigaste restaurangerna och mycket mer!

Se alla våra restips för Kalymnos

Kalymnos

  • En genuin och charmig grekisk ö
  • Härliga stränder och bergsklättring
  • Kombinera med Kos
Se alla resor till Kalymnos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här