Kalymnos, Grekland

5 saker du inte får missa på Kalymnos

En gång Kalymnos - alltid Kalymnos! Genom åren har människor från världens alla hörn lärt sig att älska den grekiska övärlden. Kanske är det solen, det böljande havet eller de vita husen som får oss att falla pladask gång på gång. Vi hoppar gärna mellan öarna och upplever deras unika egenskaper. Men det finns en liten ö som det sägs att man blir evigt trogen om man en gång har träffats av dess charm. Det är den lilla ön Kalymnos. Ni kommer säkert att hitta egna pärlor men som en liten hjälp på vägen har vi reseledare samlat ihop några av våra favoriter.

Spiti Kalymnos

Är man nyfiken på hur livet såg ut i Grekland för 100 år sedan kan man stanna till och besöka det lilla folkmuseet Spiti Kalymnos. Här har invånarna på Kalymnos hjälpts åt att samla ihop saker för att skapa ett traditionellt grekisk hem. Det finns också en liten butik där det bland annat säljs kryddor från ön.

Ena Frappe parakalo!

I Grekland har man alltid tid för en kaffe och vad passar inte bättre än att ta eftermiddagskoppen i skuggan på ett av caféerna i den lilla hamnen i Kalymnos stad. Beställ in en klassisk frappé med lite mjölk och socker och njut medan du ser båtarna segla ut och in i den lilla hamnen.

Hyr en scooter eller bil

Ön Kalymnos är större än vad man kan tro och att hyra bil eller scooter en dag kan vara en god idé om du vill se dig om. Man kan exempelvis ta sig upp i bergen och insupa den fantastiska utsikten eller ta sig ner till den lilla byn Vathis och äta välsmakande och prisvärd fisk i den mysiga viken.

Agios Savvas

Uppe på berget ovanför Kalymnos stad vakar nunneklostret Agios Savvas över den lilla staden. Klostret är den mest intressanta sevärdheten på ön och dess kyrka är otroligt vackert dekorerad från golv till tak. Klostret är uppkallat efter helgonet Agios Savvas som sägs ha haft förmåga att bota människors krämpor och allvarligare sjukdomar. Inne i kyrkan kan man se hans kista som är gjord av silver.

Ta båten till Telendos

Söker du stillhet och vill färdas tillbaka i tiden ytterligare ett par decennier ska du ta båten över till Telendos. Du tar över från badorten Myrties och resan tar endast fem minuter. Väl på ön väntar lugnet i ordets sanna bemärkelse och en tillvaro som är helt befriad från all form av trafik. På Telendos kan du finna ro dag som natt.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Kalymnos, hitta och boka en resa till Kalymnos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Kalymnos

Här hittar du våra tips på de bästa aktiviteterna, finaste stränderna, mysigaste restaurangerna och mycket mer!

Se alla våra restips för Kalymnos

Kalymnos

  • En genuin och charmig grekisk ö
  • Härliga stränder och bergsklättring
  • Kombinera med Kos
Se alla resor till Kalymnos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här