Stränder_på_Ios

Stränder på Ios

Ios väntar över 40 stränder. Välj mellan populära och organiserade stränder, eller hitta ditt eget guldkorn där du får vara ifred med hjälp av våra tips.

Mylopotas Beach, Ios

Detta är en strand med vackert klart vatten, restauranger, barer och vattensporter. Här kan du varva underbar avkoppling i solen med roliga vattenaktiviteter. Stranden är cirka en kilometer lång, och även om den är välbesökt så finns en god möjlighet att hitta en alldeles egen plats. 

Koumbara Beach, Ios

En vacker sandstrand på Ios som ligger lite avsides. Det finns några caféer och restauranger i området, men det är ändå lugnt och rofyllt. Stranden är långgrund och perfekt för plask i strandkanten. Att se solen gå ner över havet är en underbar avslutning på dagen.

Valmas Beach

Valmas är en liten strand med tillhörande klippor, med kristallklart vatten och fin sten. Valmas Beach ligger ungefär en kvart från hamnen i Ios. Det klara vattnet gör den här stranden perfekt för snorkelutflykt, men kanske mindre bra för barn.

Yialos strand

Stranden Yialos (Gialos) på Ios är runt 500 meter lång och ligger nära hamnen. Stranden är välorganiserad med massvis av vattensporter, restauranger och barer längs strandpromenaden. Perfekt för barnfamiljer, med parasoll och solstolar att hyra för en liten slant.

Koltsani strand

En av de mer avskilda stränderna på Ios är Koltsani, som ligger mellan Chora och Mylopota. Här finns inga solstolar eller parasoller att hyra, men stranden är gyllene och fin – perfekt för att ligga på med en medtagen handduk.

Manganari

Vattnet vid Manganari strand är så klart att det är svårt att tro att man inte befinner sig i en pool. Stranden i sig är lång och bred med en liten del solstolar och parasoller till uthyrning. Manganari ligger en bit ut på vischan, men bussar går dagligen från de större städerna för ett par euro.

Strand på Ios, Grekland