Restauranger_på_Ios

Grekiska smaker på Ios

Ios finns det restauranger av alla slag - mer festliga, klassiska tavernor, strandrestauranger och tapas! Vi har samlat våra favoriter.

Vilaeti Taverna, Panos Kampos

Vilaeti Taverna är en populär restaurang på Ios av flera anledningar: den grekiska maten är billig, portionerna stora och personalen omhändertagande. Restaurangen ligger en bit utanför Chora men nås enkelt med taxi.

Adress: Pano Kampos, 840 01

Polydoros Taverna, Koumpara

Polydoros Taverna ligger i Koumpara och har blivit känd för att vara experter på sin grekiska  mat. Här får du gå in i köket för att titta på rätterna innan du bestämmer dig! Dessutom finns en härlig samling av lokala öler att välja mellan.

Adress: Koumpara, 840 01

Katogi, Chora

Restaurang Katogi i Chora är en grekisk tapasrestaurang som ligger i Choras gamla stan. Portionerna är större än vanliga tapas. Katogi har en knasig och trendig inredning, och sticker verkligen ut från de andra tavernorna på Ios.  

Adress: Ios Island, 840 01


Sainis Taverna, Chora

Familjeägda  Sainis Taverna ligger i Chora och är enligt många besökare och greker den bästa restaurangen på hela ön. Här bör du vara beredd på att vänta i kö om du inte bokat bord, men det är det värt. Sainis Taverna har sitt egengjorda, ljuvliga vin som du måste testa.

Adress: Chora 84001

Almyra By The Sea, Mylopatas

Mitt på stranden på Mylopotas Beach väntar en underbar upplevelse på Almyra By The Sea. Nästan alla recensionen rör - förutom restaurangens fantastiska läge och mat - den härliga personalen. 

Adress: Mylopotas Beach

Restauranger på Ios, Grekland