Båtluffa: Rhodos-Tilos-Kos-Karpathos-Rhodos

Flyg direkt till Rhodos och båtluffa i ö-gruppen Dodekanisos, även kallad Tolvöarna. Vi rekommenderar rutten Rhodos-Tilos-Kos-Karpathos-Rhodos. Höjdpunkterna på denna resa är det stora utbudet av aktiviteter i Rhodos stad, Kos restauranger och uteliv, Tilos lugna tempo och fina snorkling och vackra vandringar och bad på Karpathos.

Rekommenderad tidsåtgång för båtluffen: 12-18 dagar.

Rhodos

På Rhodos hittar du några av Greklands finaste stränder, ett pulserande nöjesliv och flera små pittoreska byar ute på landsbygden. Om du vill ha en mer fartfylld semester med stort utbud av aktiviteter ska du boka hotell i Rhodos stad. Annars finns det många mindre och lugnare orter med närhet till fina bad.

Det är inte svårt att förstå varför Rhodos blivit så populärt - här hittar du nämligen det mesta för en perfekt semester! Denna natursköna ö bjuder på ett bergigt och grönt landskap med citrusodlingar och olivlundar. Längs kusten ligger gamla byar utströsslade, med fantastiska stränder och vikar med kristallklart vatten.

I Rhodos huvudstad kombineras sol och bad med historia och trendigt stadsliv. Här kan du promenera omkring på några av Europas äldsta gator, shoppa bland slingrande gränder och spana på sevärdheter. På kvällen är det bara till att slå sig ner vid en av de alla restaurangerna, för att avsluta med en drink i en bar eller snöra på sig dansskorna.

Längs Rhodos östkust hittar du flera pittoreska byar som bjuder på en lugnare vistelse.  I Kalithea och Faliraki kan du förlora dig i pittoreska kvarter och fina badstränder som är som gjorda för fartfyllda vattenäventyr. Afandou eller Kolymbia erbjuder några av Rhodos bästa stränder och moderna hotell. Afandou är dessutom en av Rhodos äldsta städer och här råder en charmig och lokal stämning.

 

 

Tilos

På den lilla ön Tilos finner du lugn och ro. Här är det enkelt att utforska omgivningarna till fots och den pittoreska atmosfären är perfekt för rekreation. Längs kusten finns flera vackra stränder där du kan hitta din egen strandremsa att tillbringa dagen på. Passa på att snorkla i det kristallklara vattnet!

I öns huvudort Livadia hittar du livsmedelsbutiker, traditionella tavernor och ett bageri. Vill du ut och träffa folk finns två barer strax utanför centrum, annars är orten rätt stillsam.

Är du intresserad av vandring och vackra vyer är Tilos perfekt. Här finns flera trevliga vandringsleder som går längs bergsstigarna. På vägen kan du besöka några av de många små kapellen och beundra väggmålningarna. Ön har även ett rikt fågelliv och många intressanta växter att upptäcka under vandringsturen.

Kos

Kos är en av Greklands mest populära semesteröar och på sydkusten hittar du en av öns bästa och längsta stränder - Paradise Beach. Huvudorten Kos stad sjuder av liv under högsäsong med flera barer, klubbar och restauranger. Samtidigt är staden rik på kulturskatter där en av höjdpunkterna är Johanniterriddarnas borg där korsriddarna höll ut till 1522.

Om du vill ha närhet till Kos stad men samtidigt bo på lite avstånd från storstadsvimlet är Lambi perfekt. Längs strandpromenaden finns restauranger, caféer, barer och butiker. Även Kardamena, Tigaki och Marmari passar dig som vill bo i mindre, pittoreska orter för en avkopplande semester.

Karpathos

På den grönskande ön Karpathos väntar en genuin, grekisk atmosfär, där havet är ljuvligt blått och kristallklart. Priserna på Karpathos är dessutom fortfarande relativt låga vilket ger härliga förutsättningar för en semester där du kan unna dig!

Apollos hotell på Karpathos ligger på tre orter med olika karaktär. I semesteridyllen Amopi hittar du långgrunda stränder och mysiga badvikar. Mitt på Karpathos västra kust ligger Lefkos, en pytteliten fiskeby med vackra stränder och mysiga tavernor. Ön största ort Pigada, som även kallas Karpathos stad, lockar med en populär hamnpromenad med flera restauranger och tavernor.

Så här bokar du båtluffen

Vi rekommenderar att du bokar flyg i god tid, så inte platserna tar slut. I den här föreslagna rutten så flyger du till och från Rhodos, och då är det bäst om du bokar en tur & retur-biljett. Om du ska åka hem från en annan ö än Rhodos så behöver du göra två separata bokningar: en för flyget dit och en för flyget hem. Hotell kan du boka i samband med att du bokar flyget, eller som en separat bokning efteråt. Båtbiljetter bokar du direkt hos rederiet.

Boka flyg

Hitta flyg för utresan och hemresan:

(Sök flyg Stockholm-Aten eller sök valfria flyg.)
 

Boka hotell

Se mer om och boka rekommenderade hotell:

(Sök hotell i Aten eller sök valfria hotell.)

Boka båtbiljetter

Biljetter bokar du direkt hos rederiet. (Kontakta rederiet för alla frågor kring färjan och biljetter.)

Tips: Se färjelinjer från Rhodos.
(Öppnas i nytt fönster hos Google Maps)

Boka utflykter

Utflykterna bokar du på plats, antigen via vår app eller hos våra reseledare eller samarbetspartners.