restauranger_i_antiparos

Restauranger i Antiparos

Under semestern på Antiparos finns det gott och väl med restauranger att äta klassiska, grekiska rätter på. Vill du prova maträtter från området finns det ett antal rätter som anses vara från området.

Lokala smaker i Antiparos

Stifado är en gryta gjord på kanin, lök, vin, tomater och kanel.

Patido är en grytliknande rätt baserad på höna, russin, ost, vitlök, vin, persilja, kanel och nejlika.

Kolokythokeftedes är delikata friterade zucchinibollar på en bas med lök, dill, persilja, ost och ägg.

Antiparos mest populära restauranger

Storleken till trots har Antiparos ett stort utbud av restauranger och barer. Vi har gjort grovjobbet och samlat de mest populära restaurangerna i Antiparos.

Kalokeri

Kalokeri ligger på huvudgatan i Antiparos och är en väldigt älskad restaurang. Här får du enkla, grekiska rätter som ändå höjer sig över ribban på något sätt, tack vare sin finess. Kalokeri har öppet för frukost, lunch och middag. 

Adress: Antiparos Town 84007

Yam

Restaurang Yam ligger inte långt från huvudgatan i Antiparos stad. Det är en stor restaurang som ofta beskrivs som barnvänlig, utan att tumma på matens kvalitet. Menyn är en häftig kombo av rätter från hela världen – eller vad sägs om jamaicansk kyckling och thairäkor? 

Adress: Antiparos Town 840 07

Pavlos Place

Längtar du efter traditionella, grekiska rätter är det Pavlos Place du ska bege dig till. Till och med inredningen på restaurangen är så grekisk det kan bli. Restaurangen är en riktig familjerestaurang som ägs och drivs av Pavlos och hans söner.

Adress: Hotel Galini, 84007

Captain Pipinos

Färsk fisk och skaldjur tillsammans med en fantastisk utsikt mot havet – restaurang Captain Pipinos är en riktig pärla i Antiparos. Priserna ligger lite högre här än på resterande restauranger, men det är det värt.

Adress: St. Giorgio - 84007 

Restauranger_i_Antiparos