Mat och dryck i Ammoudia - restips Apollo.se

Mat och dryck i Ammoudia

Ammoudia är en lugn liten badort med endast några få tavernor och caféer, där du kan njuta av de grekiska smakerna. I den grekiska värmen räcker det ofta med enkla smaker och här smakar de närodlade grönsakerna som bäst. Här hittar du tips på tavernor och restauranger i Ammoudia.

Archipelagos Taverna

Archipelagos Taverna har sitt läge nära Acheronfloden och här kan du beställa in flera grekiska godsaker. Den mysiga atmosfären och trevliga personalen är några saker som gästerna verkar tycka extra bra om. Det bästa med tavernorna i Grekland är att du kan beställa in flera mindre meze-rätter om du är osäker på vad du vill äta.

Adress: Ammoudia 48062, Grekland

Lunch på Gyromania Fast Food

På Gyromania Fast Foods meny finns, precis som det låter, god gyros till bra pris. Gyrosen serveras i goda pitabröd tillsammans med pommes frittes, sallad och tzatziki. Du hittar restaurangen vid Ammos Bay vilket gör det till ett perfekt lunchställe när du hänger en hel dag på stranden. 

Adress: Paralias, Ammoudia 480 62, Grekland.

Taverna Pateras

Taverna Pateras är en omtyckt taverna som även den ligger vid Acheronfloden. Njut av kvällarna på terrassen medan du äter din måltid. Rätterna är stora på menyn finns allt från moussaka, calamares och grekisk sallad till grillade fisk- och kötträtter.

Adress: Acheron, Ammoudia, Grekland.

Grekisk sallad - restips Apollo.se

Lär dig mer om Greklands matkonst

Vill du läsa mer om Greklands goda maträtter hittar du våra favoriter här, antingen att beställa på semestern eller att laga hemma.

Boka resa till Ammoudia