Resor till Marseille

Marseille ligger vackert vid Medelhavet i provinsen Provence i Frankrike. Marseille är landets både äldsta och andra största stad. Det är en dynamisk, livlig och mångkulturell stad med lång historia. Här ligger bland annat den charmiga gamla hamnen Vieux Port och kyrkan Notre Dame de la Garde. Staden är också känd för sin tvål, Savon de Marseille, som började tillverkas här för mer än 600 år sedan.Fakta om Marseille

Valuta

Euro.

Mer fakta

Res tryggt med Apollo

  • Skydd av paketreselagen
  • Alltid minst 3-stjärniga hotell
  • Nära samarbete med flygbolag och hotell

Alla resmål Frankrike

Nice

Mitt på Franska rivieran ligger Nice, en ”liten storstad” med många associationer. Vackert och dramatiskt landskap, små medeltida byar på fjälltopparna, trendiga badorter och ett häftigt jetsetliv är bara några av de saker man tänker på. Boka din resa till Nice med Apollo, boka flyg och hotell själv och var borta så länge du vill.

Korsika

Korsika – den gröna ön 17 mil sydost om Frankrike skiljer sig en del från övriga öar i Medelhavet. Öns inland består av höga skogsbeklädda berg och kusten består av både mjuk sandstrand och rosa klippor. Variationen på naturen gör det lätt att förstå varför fransmännen själva kallar Korsika för ”skönhetens ö”.

La Rochelle

Upptäck La Rochelle, en medeltida sjöfartsstad i sydvästra Frankrike med närhet till sandstränder, god lokal mat och en av Europas största marinor. Här kan du strosa runt i timmar, äta färska skaldjur eller passa på att ta ett dopp i havet.

Paris

En resa till Paris är en perfekt minisemester. På bara några få timmar är du framme i staden som erbjuder en rik historia, kultur för alla smaker, shopping i överflöd och restauranger i världsklass. Boka din weekendresa till Paris med Apollo, och välj bland flyg och hotell i olika prisklasser. Upplev Paris med vännerna, familjen eller din käresta.