Fakta om Sharjah

Tidsskillnad:

Svensk tid +3 timmar vintertid, svensk tid +2 timmar sommartid.

Språk:

Arabiska.

Pass och visuminformation:

Visum krävs för nordiska medborgare, och tillhandahålls vid ankomst till flygplatsen i Förenade Arabemiraten. Passet måste vara giltigt i minst 6 månader efter det att man lämnat landet. Passet får ej innehålla israeliska stämplar. Det är heller inte möjligt att resa till Förenade Arabemiraten med provisoriskt pass. Läs mer om pass och visum till Förenade Arabemiraten.

Transfer:

Från Dubai Airport till hotellet i Sharjah tar det ca 30 minuter.

Stränder:

Fina sandstränder med klart, varmt vatten. I Sharjah solar man inte topless.

Nöjen:

I centrala Sharjah finns ett stort utbud av restauranger och caféer. Det serveras ingen alkohol i Sharjah, så det finns inga barer. I närliggande Dubai finns det däremot gott om barer och nattklubbar.

Kommunikationer:

Buss och taxi.

Aktiviteter:

Vattensporter, dykning och djuphavsfiske. Fina golfbanor i Dubai.

Bra att veta:

Vid incheckning lämnas på de flesta hotell en deposition på ca 200 US-dollar som återfås vid avresa (summan reserveras på ditt kreditkort).

Internet fungerar ofta långsamt i landet. Avbrott förekommer.

Alkohol
I emiratet Sharjah är alkoholkonsumtion helt förbjudet.

Ramadan
Runt den 2 april – 2 maj 2022 pågår den muslimska heliga fastemånaden ramadan. Under denna period är den lokala kommersen lite stillsammare. Många affärer håller stängt och du kan uppleva att serviceverksamheten överlag går lite långsammare. Under ramadan är det ytterst ovanligt att alkohol serveras innan solen går ner. På vissa resmål och hotell serveras inte alkohol alls under ramadan, på andra serveras alkohol endast på en specifik plats eller så kan det tillåtas endast på rummet. Under ramadan förekommer ingen underhållning. Även utflykter i Apollos regi kan bli påverkade.

Klädkod I Sharjah bör kvinnor bära kläder som täcker överarmar, axlar och vader. Män bör täcka axlar och bära långbyxor. Undvik åtsittande eller transparenta kläder. Vid besök i moské krävs också att kvinnor täcker håret med en sjal. På stranden används vanliga badkläder. Det är inte tillåtet att sola topless.

Under 21 år Personer under 21 år får inte checka in på hotell i Förenade Arabemiraten utan förälders sällskap. Har du inte samma efternamn som din förälder måste du visa upp ditt födelsebevis. Är du under 21 år och reser med en annan vuxen över 21 år krävs en kopia av din förälders pass, samt ett intyg/fullmakt på engelska. Kontakta ambassaden för mer information.