Öken i Ras Al Khaimah

4 anledningar för att semestra i Ras Al Khaimah

Här listar vi 4 anledningar för varför du ska välja Ras Al Khaimah som ditt nästa resmål. Fördelarna med att välja just emiratet Ras Al Khaimah är många, förutom vackra, orörda stränder finns en hel del spännande aktiviteter och utflykter att ta del av! 

Dhayah Fort i Ras Al Khaimah

1. En 7000 år lång historia

I jämförelse med både Dubai och Abu Dhabi kan genuina Ras Al Khaimah stoltsera med en 7000 år gammal historia. Emiratet är ett av få som varit bebodda ända sedan bronsåldern, vilket gör att det finns en hel del intressanta och historiska sevärdheter. Du kan bland annat besöka fortet Dhayah Fort som byggdes under 1500-talet. 

2. Härliga stränder

Ras Al Khaimah's långa kustremsa bjuder precis som övriga emirat på härliga, kritvita stränder och kristallklart vatten. Här finns både populära stränder och en hel del orörda stränder att utforska som passar såväl soldyrkaren som den aktive semesterfiraren som föredrar snorkling eller vattensporter. 

Doubletree by Hilton Marjan Island Resort & Spa

3. Bo med stil

I Ras Al Khaimah har du möjlighet att bo både strandnära och med härliga poolområden som passar såväl barnfamiljen som paret. Här kan du verkligen skämma bort både dig själv och hela familjen på något av våra hotell! Varför inte börja dagen med ett dopp i poolen och koppla av en stund i solstolen, sedan är det bara att traska rakt ned på den privata sandstranden.

4. Fartfyllda aktiviteter

Det vackra ökenlandskapet runt Ras Al Khaimah är något utöver det vanliga och att beskåda sanddynorna är nästan ett måste, detta gör du allra bäst på en fartfylld ökensafari. Väljer du den här utflykten kommer du färdas fram i en jeep över det magiska ökenlandskapet, flera stopp i öknen görs givetvis under turen. En rolig upplevelse och ett minne för livet! 

 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Ras Al Khaimah, hitta och boka en resa till Ras Al Khaimah eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Ras Al Khaimah

Här hittar du våra bästa tips på fartfyllda aktiviteter, härliga stränder, intressanta sevärdheter och mycket mer!

Se all våra restips för Ras Al Khaimah

Ras Al Khaimah

  • Fantastiska stränder med kristallklart vatten
  • Härliga äventyrs- och friluftsaktiviteter
  • Historiska sevärdheter 
Se alla resor till Ras Al Khaimah

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här