Nattliv i Dubai

Nattliv i Dubai

I gränslandet mellan extravagant modernt och traditionellt reglerat är det berömda utelivet i Dubai stad någonting alldeles speciellt. Vi tipsar om några favoriter i det enorma utbudet.

Nattliv i Dubai

Barer och nattklubbar i Dubai

I Dubai finns alla slags nattklubbar, från största, exklusiva White Dubai där bara de mest välklädda släpps in, till exotiska Mahiki som inretts som ett polynesiskt paradis med färgsprakande cocktails. På grund av regler kring alkoholservering är de flesta barer och nattklubbar anslutna till hotell. Det är därför inte så konstigt att hotelltäta områden som Barsha Heights eller Dubai Marina blir centrala platser för musik och drinkar. 

Ta en drink på en skybar

I Dubai kan du bokstavligen ta festen till nya höjder. På 123:e våningen i Burj Khalifa kan du på kvällstid sippa på en cocktail till en hissnande utsikt. Eller besök någon av de många takbarerna i staden med utsikt över Dubais ikoniska skyskrapor.

Från Pure Sky Lounge på tionde våningen på hotell Hilton Dubai The Walk syns solnedgången över den berömda palm-ön i Persiska viken.

Du kan också ta hissen till skybaren Level 43, vilken som namnet antyder ligger på våning 43 på hotellet Four Points by Sheraton. Hinner du bli hungrig medan du beundrar utsikten i 360 grader över Dubais mest kända landmärken kan du beställa in tapas. 

Beach bar eller poolparty

För dig som inte kan få nog av Dubais vita sandstränder finns ett flertal beach bars, där den mest välkända är Barasti Beach Bar. Barasti har en blandad publik och en avslappnad atmosfär. Här kan du välja att vara inomhus där det visas sport på storbildskärmar eller utomhus där du kan relaxa i sköna lounge-soffor och solstolar vid poolen eller stranden. På helgerna förvandlas detta populära uteställe till nattklubb med spelningar av kända DJ:s. Fritt inträde, åldersgräns 21 år. Barasti ligger vid Le Meridien Mina Seyahi Beach Resort & Marina på Al Sufouh Road, Jumeirah Beach.

En annan trevlig strandbar på Jumeirah Beach är Bliss Lounge som ligger i Sheraton Jumeirah Beach Resort. Här kan du ta en svalkande cocktail och beställa in sushi om du är hungrig. Eller åk upp till åttonde våningen på hotell Media One för ett avslappnat poolparty på Coco on 8.