Vattenlandet på Atlantis the Palm

Guide till den perfekta familjesemestern i Dubai

Det finns fantastiskt roliga saker att göra i Dubai med barn. Från Ferrari World, inomhusskidorter, underjordiska akvarier till fantastiska stränder är Dubai faktiskt ganska barnvänligt. Få inspiration i vårt tips på veckoprogram!

Semestern börjar bra med Emirates

Själva flygningen med Emirates Airbus 380 är en upplevelse för sig, med flygbolagets förstklassiga service och lyxiga catering, underhållning och komfort för både stora och små passagerare.

Nedan har vi satt ihop ett semesterförslag fyllt med spännande upplevelser och aktiviteter, särskilt för dig som reser till Dubai med barn.

Veckoprogram – den perfekta familjeresan till Dubai

Lördag:

Ankomst till Dubai.

Söndag: 

Avslappning vid hotellets poolområde. Välj mellan härliga familjehotell i Dubai som JA Beach, med ett lyxigt poolområde med två separata barnpooler, eller Apollo Mondo Family-hotellet Doubletree by Hilton Marjan Island Resort & Spa.

Måndag:

Upptäck Dubai Downtown med dess imponerande köpcentrum Dubai Mall, där både stora och små besökare kommer att fascineras av det imponerande akvariet mitt i shoppinggallerian.

Det är lätt att tillbringa en hel dag i Dubai Mall, men glöm för all del inte bort att besöka Burj Khalifa, världens högsta byggnad, vars ingång ligger inne i själva köpcentrumet. Här kan hela familjen uppleva världens snabbaste hiss som på en minut tar med passagerarna upp till utsiktsplattformen på 124:e våningen, med den mest fantastiska panoramautsikten över Dubai. Eftersom det kan vara svårt att köpa biljetter på plats rekommenderar vi att man bokar biljetter för att besöka Burj Khalifa redan hemifrån, via deras hemsida, alternativt följer med på vår utflykt Moderna Dubai

På kvällen kan ni uppleva den spektakulära fontänshowen framför Burj Khalifa utanför gallerian. Showen pågår en gång varje halvtimme mellan kl. 18.00 och 23.00. Som mest sprutar vattenstrålarna hela 150 meter upp i skyn – en imponerande syn! 

Tisdag:

Är familjen nyfiken på fart och spänning så är Ferrari World i grannemiratet Abu Dhabi en självklar punkt på agendan – särskilt om du reser med lite större barn. Här går tiden lika fort som bilarna och man har chans att hänga med på många fantastiskt roliga och snabba turer som ger ett garanterat sug i magen. Vi rekommenderar att du bokar utflykten En dag på Ferrari World med oss eftersom vi har möjlighet att erbjuda lägre biljettpriser och även transfer till och från Ferrari World.

För familjer som reser med mindre barn är Ski Dubai i Mall of the Emirates ett oslagbart utflyktsmål. Barnen älskar att klappa pingvinerna, leka i snön och åka pulka. Efteråt kan man värma sig med varm choklad på caféet med utsikt över skidbacken. Ta också en sväng förbi leklandet med alla roliga spelmaskiner och ta en titt på det enorma leksaksutbudet i shoppingcentrumet ovanför Ski Dubai. Ta en taxi från hotellet hit, det är både enkelt och billigt.

Dubai Aquarium
Ski Dubai

Onsdag: 

Bege er till Jumeirah Beach och gå barfota på den vackra sandstranden. Hela familjen kommer garanterat att få en härlig dag vid havet, och de flesta hotell erbjuder även transfer till och från stranden varje dag. Annars kan såklart hotellet hjälpa till att ordna en taxiresa till stranden.

Torsdag:

I Dubai finns gott om möjligheter till häftiga äventyr på något av stadens stora vattenland. Vattentemperaturen är sällan under 25 grader, vilket gör att alla kan hoppa i poolerna eller slänga sig utför vattenrutschkanorna. I Dubai finns det flera vattenparker, kändast är Wild Wadi Water Park med över 30 olika attraktioner och vattenparken vid Atlantis the Palm med den spektakulära hajtunneln. Vänd dig till reseledarna om du vill ha hjälp med att ordna inträdesbiljetter till någon av vattenparkerna.

Fredag:

Njut av sol, bad och glass vid poolen.

Lördag:

Hemfärd.