Restaurang Shimmers i Dubai

Gå ut och ät i Dubai

Det är verkligen inga långa avstånd mellan bra matställen i Dubai – här trängs gourmetrestauranger med snabbmatskedjor i så gott som vartenda gathörn. Vi har valt ut några av våra egna favoriter för att göra det lättare att navigera bland Dubais stora utbud av restauranger.

Shimmers – för den sofistikerade

Den här strandloungen (se bilden ovan) har ett underbart läge strax intill havet och serverar massor av förstklassig mat, som soppor, wraps, pasta och andra godsaker. Vårt hetaste tips är den starkt kryddade tomatsoppan med citrongräs. Varför inte avrunda måltiden med en shisha (vattenpipa) eller en god drink? Öppet dagligen från kl. 18.00 till 1.30.

Hitta hit: Hotel Mina a'Salam, Jumeirah.
Telefon: +971 4 366 6730

Zaatar W Zeit – snabbt och smidigt

På snabbmatskedjan Zaatar W Zeit kan man snabbt och enkelt köpa sig läckra sallader, pizzor, wraps och smörgåsar – utmärkt när du är på språng. Kedjan är mest känd för sina goda kycklingwraps. Du hittar restaurangerna i de flesta köpcentrumen och på Jumeirah Beach.

 Mat i Dubai

At.mosphere – middagar med utsikt

Här kan du avnjuta av en cigarr och en av bartenderns signaturcocktails, uppe i världens högsta byggnad, Burj Khalifa. Giorgio Armani fick ta sig upp till hela vägen till 122:a våningen för att kunna utforma designen av interiören på den exklusiva restaurangen. Här kan du äta en god middag och à la carte-luncher till rimliga priser, sett till restaurangens placering – och utsikt.
Telefon: +971 4 888 3828

Trader Vic’s – i tropikens tecken

En färgglad cocktailbar i polynesisk stil. Här serveras tropiska drinkar och modern asiatisk fusion food till levande musik. Det var på Trader Vic's filial i Kalifornien som Victor J. Bergeron uppfann den världskända (och omtyckta) romdrinken Mai Thai år 1944, så här kan du avnjuta en Mai Thai gjord enligt originalreceptet! Baren har också en mysig terrass där du kan njuta av utsikten över kanalen som slingrar sig runt om hela området. Beställ in crispy duck, en tika tika puka puka – och till det: såklart en Mai Tai! Öppet dagligen från kl. 19.00 och fram till 1.30.

Hitta hit: Souk Madinat Jumeirah 
För att boka bord: http://tradervicsmadinat.com/
Telefon: +971 4366 5646

Al Hallab Restaurant & Sweets – libanesiskt i Dubai Mall

De flesta riktigt bra restaurangerna i Dubai finns på hotellen eller inne i shoppinggalleriorna. Den här underbara libanesiska restaurangen ligger i köpcentret Dubai Mall och bjuder sina gäster på en hisnande utsikt över den vackra fontänen och Burj Khalifa. Dessutom kan restaurangen stoltsera med en hel del förstklassiga rätter i menyn, som baba ganoush och fattoush eller mer kända rätter som mixed grill. På Al Hallab säljs inga alkoholhaltiga drycker.

Hitta hit: Dubai Mall, 3:e våningen. 
För att boka bord: http://www.alhallabrestaurant.com
Telefon: +971 4 330 8828