Saker att göra i Dubai, här Bur Dubai

4 tips på saker att göra i Dubai

Har du redan sett Dubais mest kända landmärken och fått ditt lystmäte av bad och shopping? Då finns det fortfarande massor kvar att se och göra i Dubai! Läs våra tips om parker lika häftiga som allt annat i Dubai, en skön spa-upplevelse och högklassiga golfrundor.

Dubai Miracle Garden

1. Upptäck Dubais parker

Runt om i Dubai finns fina parker att strosa runt i, Za'beel Park är en av dem. Här har du en fantastisk utsikt över Sheik Zayed Road med sin siluett av skyskrapor. I denna vackra park finns sjöar, dammar, joggingspår, cricketplan, fotbollsplan, lekplatser, affärer och caféer. I hjärtat av parken ligger Stargate som är ett paradis för barn! Det är en liten nöjespark med aktiviteter som go-kart, radiobilar, 3D-bio, lekplatser med mera. Priser varierar beroende på aktivitet.

Vackra Dubai Miracle Garden är en park som inte liknar någon annan i världen. Här finns en modern stil och speciella konstverk. Du kan promenera genom en hjärtformad tunnel, se bilar pyntade med blommor eller bara njuta av färgprakten som möter dig runtom. Parken ligger inte långt från Dubai Motorcity. Öppet torsdag-lördag, kl. 9.00–21.00 och fredag kl. 9.00–23.00.

Observera att parkerna har inträdesavgift.

2. Upptäck gamla Dubai

Bastakiya i Bur Dubai är ett av de äldsta och mest stämningsfulla kulturminnes-områdena i Dubai. Här kan du strosa runt i gränderna mellan hus som ofta har innegårdar med många barjeel som skänker svalka. Den bästa tiden att komma hit är på eftermiddagen då ljuset ger byggnaderna ett speciellt skimmer. Besök också de mysiga konstgalleriorna och caféerna. Många lokala designers och skulptörer håller till här.

Golf i Dubai

3. Spela förstklassig golf i Dubai

Älskar du att spela golf har du kommit rätt! Golfbanorna i Dubai är av ypperlig kvalitet och bjuder på en lyxig atmosfär. Enbart Dubai Creek Golf & Yacht Clubs annorlunda klubbhus (ser ut som en lillebror till operahuset i Sydney) är värt ett besök, och den mest kända banan Emirates Golf Club är också något utöver det vanliga. Här är klubbhuset av hög standard och bjuder på fyra restauranger.

4. Gå på spa

Besök Talize Ottoman Spa, ett av Dubais elegantaste spaanläggningar. Det ligger på det femstjärniga hotellet Jumeirah Zabeel Saray och är byggt i en stil som inspirerats av de gamla ottomanska palatsen. Lyxa till det med något från det stora urvalet av behandlingar – allt från ansiktsbehandlingar, hamam och bastu till parbehandlingar och thaimassage. Tidsbokning krävs. Du tar dig lätt hit med taxi.