Fakta om El Gouna

Transfer:

Från flygplatsen till våra hotell tar det ca 45 minuter. Transfer sker vanligtvis utan Apollos personal.

Stränder:

Långgrunda och barnvänliga laguner och sandstränder.

Nöjen:

Inom hotellområdena finns oftast ett flertal restauranger att välja bland. Många hotell har diskotek och nattklubbar. Nattlivet är i övrigt lugnt. I El Gouna finns också diskotek och en biograf. Shopping sker i butiker, basarer eller på marknaden. Glöm inte att pruta! Antikviteter får ej föras ut ur landet, bra kopior av hög kvalitet kan köpas på de större museerna.

Kommunikationer:

Inom området går bussar och båtar kontinuerligt. Bussar till Hurghada går regelbundet.

Aktiviteter:

Många vattensporter, t ex dykning, snorkling, segling, kite-surfing, windsurfing och fisketurer. 18-håls golfbana och ridning. De flesta större hotell har tennis- och squashbanor.

Bra att veta:

Luftkonditionering ingår på de flesta av våra inkvarteringar och ev. avgift för deponering betalas direkt till hotellet.

  • Det är förbjudet att plocka med sig koraller från havet och ta med sig hem.
  • Det är ej tillåtet att medbringa köpt dryck in på hotellen.
  • Dricks är mycket vanligt i Egypten och lämnas ofta till exempelvis till hotellstädaren, chauffören, restaurangen, taxi etc.
  • Det går att betala Apollos egna utflykter i US-dollar eller de vanligaste kreditkorten. Extra avgift tillkommer. Utflykterna samkörs med Hurghada varifrån en del utflykter avgår. Förändringar av valutakursen kan göra att priset varierar mellan att boka hemifrån och på plats.

Runt den 2 april 2022 börjar den muslimska heliga fastemånaden ramadan. Under denna period är den lokala kommersen lite stillsammare. Många affärer håller stängt och du kan uppleva att serviceverksamheten överlag går lite långsammare. Under ramadan är det ytterst ovanligt att alkohol serveras innan solen går ner. På vissa resmål och hotell serveras inte alkohol alls under ramadan, på andra serveras alkohol endast på en specifik plats eller så kan det tillåtas endast på rummet. Under ramadan förekommer ingen underhållning. Även utflykter i Apollos regi kan bli påverkade.