Imperial Shams Abu Soma

Covid-19 inresekrav: Covidbevis • Inreseformulär

Att shams betyder sol på arabiska är lätt att förstå när man besöker hotell Imperial Shams Abu Soma Resort i bad- och snorklingsparadiset Abu Soma. Här bor du precis vid hotellets privata sandstrand och poolområdet vetter ut över Röda havet. All Inclusive ingår under vistelsen, med ett trevligt utbud av restauranger och barer. Missa inte att utforska livet under ytan – hotellet erbjuder både introduktionsdyk och snorklingsutflykter!


Rumstyper

Dubbelrum för 1-3 personer. Superiorrum för 1-3 personer.

Läs om våra rumstyper och se bilder

Våra gästers betyg

Gästerna gillar

läget helt otroligt !!!!!
Se alla omdömen

Omdömen TripAdvisor

Baserat på 402 omdömen
© TripAdvisor

Fakta och faciliteter

Till stranden: 0 m
Till centrum: 48 km
Pool
Restaurang
Barnpool
Bar
Pool med barnsektion
All Inclusive erbjuds
Spa
Internet på rummet
Gym
Mer fakta

Om hotellet

Imperial Shams Abu Soma Resort är ett U-format hotell som blickar ut över det kristallklara Röda havet – ett av världens bästa dyk- och snorklingsvatten. Här bor du precis vid den privata sandstranden och det stora poolområdet blickar ut över havet. För barn finns en separat barnpool och en vattenpark på hotell Shams Safaga som är öppen mellan kl. 10:00-13:00 och 15:00-17:00. Både vid sandstranden och poolen erbjuds solstolar, parasoller och handdukar utan kostnad.

På Imperial Shams Abu Soma finns det flera restauranger att tillgå, som exempelvis huvudrestaurangen La Bonbonera, den italienska restaurangen Portofino och den orientaliska restaurangen El Khan. Portofino och El Khan ingår inte i All Inclusive. Det finns även flera barer där du kan njuta av en god drink.

För den som gillar att träna finns det många alternativ på Imperial Shams Abu Soma Resort. Gym och andra sportfaciliteter som tennis (dagtid), volley boll och bordtennis erbjuds utan kostnad. Vill du lära dig att dyka ingår även ett gratis introduktionsdyk. Windsurfing, kitesurfing, dyk- och snorklingsutflykter, motoriserade vattensporter och tennisutrustning finns mot avgift. Hotellets spaavdelning bjuder in till sköna, avkopplande stunder, med bastu, ångbastu, massage och andra behandlingar (mot avgift). Hotellets reception är öppen dygnet runt. Wifi på hotellet är mycket långsamt samt är mot avgift på hela hotellområdet. För barn finns en barnklubb i hotellets regi samt en lekplats. Hotellet hjälper gärna till att boka en taxi till Hurghada och samhället Safaga.

Abu Soma är ett perfekt resmål för den som bara vill koppla av och njuta av sandstrand och azurblått vatten. Här finns gott om rev för den dyk- och snorklingsintresserade och färgglada fiskar är en vanlig syn.

Måltider

All Inclusive och jul (24/12)- och nyårsmiddag.

All Inclusive

  • Välkomstdrink vid ankomst
  • Frukostbuffé i huvudrestaurangen, kl. 07:00-10:00
  • Lunchbuffé, kl. 13:00-15:00.
  • Glass, kl. 13:00-15:00 och 19:00-22:00.
  • Te, kakor och snacks, kl. 15:00-17:00.
  • Middagsbuffé i huvudrestaurangen, kl. 19:00-22:00.
  • Kvällssnacks, kl. 23:30-01:00,
  • Obegränsat med förfriskningar och alkoholfria drycker dygnet runt.
  • Lokala alkoholhaltiga drycker, kl. 10:00-06:00.
  • Ett gratis introduktionsdyk.

Alla hotell, Abu Soma

Shams Prestige Abu Soma

Precis mellan öknen och havet hittar du Shams Prestige Abu Soma, ett elegant hotell som endast välkomnar gäster över 18 år. Tillbringa dagen vid det härliga poolområdet eller ta ett par steg till den privata stranden för ett dopp i Röda havet. Från rummen har du havsutsikt och de höga bergen i bakgrunden utgör ett vackert sceneri under vistelsen.

Shams Safaga Resort

Välkommen till Shams Safaga Resort i Abu Soma – känt för sina vackra korallrev och kristallklara vatten. Här väntar en kilometerlång sandstrand, svalkande dopp i Röda havet och ett härligt poolområde med en separat pool för barn. Du bor bekvämt med All Inclusive med en bufférestaurang och flera barer att välja mellan. För extra avkoppling kan hotellets spaavdelning stå till tjänst med massage och andra sköna behandlingar.