Restaurang i Puerto Plata, restips på Apollo.se

Restaurangtips i Puerto Plata

I Puerto Plata är restaurangbesöket en upplevelse av härliga smaker och dofter. Pröva gärna på några lokala specialiteter, ofta innehållandes färska frukter för en tropisk smak. Här hittar du även många internationella restauranger. 

Tostacos

På restaurang Tostacos i Puerto Plata hittar du stans godaste sushi. Kocken har tidigare arbetat på en av de bättre sushirestaurangerna i huvudstaden Santo Domingo men nu återvänt till Puerto Plata. Så är du sushifantast är restaurangen ett måste! Adress: Presidente Vasquez #3, Puerto Plata 58000 

Hispaniola och Le Petit Francois

Gör ett besök på en av kanadensaren Francois restauranger, Hispaniola eller Le Petit Francois, som ligger längs stranden i Playa Dorada. Hispaniola är en utmärkt lunchrestaurang direkt på stranden. På kvällen passar Le Petit Francois utmärkt för den som vill njuta av en otroligt god hummer med härliga tillbehör. Här får du en minnesvärd stund med dina nära och kära. Till Le Petit Francois bör du ringa och boka bord i förväg.

Restaurang i Puerto Plata

Glass i stora lass på Bon Helado

Inne i Puerto Plata vid torget Central Park finner du Bon Helado. Här finns glass i alla smaker; frukt, bär, choklad eller kanske kokos. Missa inte heller den utsökta och kalorisnåla yoghurtglassen. Mums!

Restaurang i Puerto Plata

Kilometro Zero

I närheten av den stora rondellen i Puerto Plata hittar du den lilla restaurangen Kilometro Zero som serverar god mat till ett bra pris. Missa inte deras magiskt goda fajitas med kyckling och räkor. Du kommer inte bli besviken! Adress: Avenida Luis Ginebra 6, Puerto Plata.

Besök en fiskrestaurang i Maimon

På huvudvägen Autopista Puerto Plata Santiago mellan Puerto Plata och Santiago hittar du den lilla byn Maimon som är känd för sina härliga fiskrestauranger. Restaurang La Playa är den bästa och här njuter du av nyfångad fisk. Missa inte att besöka köket, här får du välja vilken typ av tillbehör du vill ha – ris, bönor, sallad med mera. Till efterrätt rekommenderar vi Fritos Amarittos som består av skivade bananer stekt i olja.

Se fler restips för Dominikanska republiken