Båtluffa: Santorini-Amorgos-Naxos-Paros-Ios-Santorini

  • Rekommenderad tidsåtgång: 14-21 dagar.
  • Höjdpunkter: Santorinis dramatiska landskap och vackra solnedgångar. Amorgos klara vatten och mysiga klippbad. Naxos sandstränder och charmiga stad. Paros lugna tempo och öde stränder.

1) Santorini:
En dramatisk vulkanö. Från Kreta går snabbåtar till Kykladerna, och Santorini är en av de närmsta. På Santorini finns en av de mest fotograferade utsiktsplatserna i hela Grekland – från byn Oia. Stränderna på Santorini består stränderna av svart lavasand eftersom ön är vulkanisk. På Santorini kan du välja mellan boende på flera orter beroende på om du vill bo nära stranden eller uppe i bergen med utsikt över havet.

2) Amorgos:
Det stora blå. Amorgos är känd som ön där delar av filmen ”Det stora blå” spelades in. Amorgos är en kuperad ö med kristallklart vatten och här finns gott om klippbad och mindre stränder. 

3) Naxos:
Badparadis med gyllene stränder. Naxos by har ett stort utbud av bra restauranger, fik och glassbarer. Du kan också hyra bil och åka upp till de slumrande bergsbyarna och hitta i stort sett öde stränder. Missa inte ett besök på den kanske längsta sandstranden i Grekland - Plaka Beach.

4) Paros:
Charmerande ö med ett stilla tempo. Hit åker den som vill njuta av en stilla lunk och ta dagen som den kommer. Paros är en relativt stor ö och här finns gott om stränder att utforska.

5) Ios:
Livlig partyö med kykladisk charm. Ios har länge varit en känd partyö som på senare år har ändrat inriktning och nu erbjuder en härlig mix av fina stränder, bra restauranger, barer och en klassisk grekisk atmosfär.

Så här bokar du båtluffen

Vi rekommenderar att du bokar flyg i god tid, så inte platserna tar slut. I den här föreslagna rutten så flyger du till och Santorini, och då är det bäst om du bokar en tur & retur-biljett. Om du ska åka hem från en annan ö än Santorini så behöver du göra två separata bokningar: en för flyget dit och en för flyget hem. Hotell kan du boka i samband med att du bokar flyget, eller som en separat bokning efteråt. Båtbiljetter bokar du direkt hos rederiet.

1) Boka flyg
Hitta flyg för utresan och hemresan:

(Sök flyg Stockholm-Aten eller sök valfria flyg.)

2) Boka hotell
Se mer om och boka rekommenderade hotell:

(Sök hotell i Aten eller sök valfria hotell.)

Boka båtbiljetter
Biljetter bokar du direkt hos rederiet. (Kontakta rederiet för alla frågor kring färjan och biljetter.)

Tips: Se färjelinjer från Santorini.
(Öppnas i nytt fönster hos Google Maps)

Boka utflykter
Utflykterna bokar du på plats, antigen via vår app eller hos våra reseledare eller samarbetspartners.