All inclusive-måltid med familjen

All Inclusive – en semester med extra allt

Resor med All Inclusive blir allt mer populära – det är bekvämt och lyxigt att ha fri tillgång till mat och dryck på hotellet utan att behöva plocka fram plånboken. Exakt vad som ingår när du bokar ett hotell med All Inclusive varierar, från generösa bufféer till flera olika restauranger eller aktiviteter.  

Medan All Inclusive är ett semesteralternativ som älskas av många är det också många som är tveksamma till det. Synnöve Karlsen, Superuser för Apollos dynamiska produkter, är en av dem som var rejält skeptisk. Men efter en vecka på ett av våra populära Apollo Mondo Family-hotell var hon mycket positivt överraskad: ”det var verkligen ett smidigt och bekvämt sätt att resa med barn – en solsemester med extra allt”.

Grillbuffè på Kaya Side

Det här är semester

Synnöve spenderade en vecka i Turkiet tillsammans med man och två bonusbarn. De valde ett All Inclusive-hotell för att de ville ha en smidig och prisvärd semester som passade alla i den relativt nya familjekonstellationen – barn, tonåringar och vuxna. Och resan överträffade deras förväntningar – ”det här är semester” blev familjens mantra under en härligt avslappnad vecka!

Bra och varierad mat

För Synnöve är maten en viktig del av semesterupplevelsen, liksom möjligheten att få prova på det lokala köket. Som van Turkiet-resenär tycker hon mycket om turkisk mat, och var imponerad av utbudet av lokala rätter på bufférestaurangerna.

Den stora salladsbuffén och det vegetariska utbudet uppskattades, men familjens favorit blev den stora grillsektionen i bufférestaurangen. Här fanns olika sorters kött och fisk direkt från grillen att välja mellan varje dag, liksom nygrillat bröd.

En generös frukostbuffé med mycket frukt och flera sorters färskt bröd förstärkte det positiva intrycket av maten på Kaya Side. Bland dryckerna fanns vin, öl, drinkar, läsk och juice att välja bland. ”Vinet som ingick i All Inclusive-utbudet var enkelt men helt ok”, säger Synnöve. ”Ölen var det bästa lokala märket, och drinkarna var bra”.

Buffé på All Inclusive-hotellet Kaya Side

Avslappnat vid poolen

Familjen uppskattade också att kunna äta lunch i den avslappnade poolrestaurangen, där det gick bra att sätta sig till bords i linne och badkläder. Här kunde de vuxna sitta och äta lunch medan barnen badade intill. De kunde också ta med sig snacks till poolen.

Flera restauranger

Utöver bufférestaurangen finns det tre à la carte-restauranger att välja bland på Kaya Side. I All Inclusive ingår en à la carte-middag per vecka. Synnöves familj valde en middag på grillrestaurangen, där man sitter utomhus nära stranden med en egen grill vid bordet. ”Det var mysigt och gott, men någon av de andra restaurangerna hade nog varit bekvämare”.

Hotellet hade också flera barer, bland annat på en takterrass med fin utsikt, samt ett mysigt strandcafé.

Fantastiskt för barnen

All inclusive visade sig också vara en riktig fullträff för en familj med kräsna barn. ”Visst är det bekvämt med bordsservering, men barnen älskade att få gå och hämta mat själva i buffén, både till frukost och middag”, berättar Synnöve. Det stora utbudet gjorde att de vågade prova små munsbitar av nya rätter och fick några nya favoriter under resan.

För barnen var det förstås också väldigt lyxigt att få gå och hämta glass när de ville. Men det som familjen uppskattade mest var ändå flexibiliteten – blev någon hungrig fanns det alltid något att äta. Och den som i värmen inte var så hungrig kunde nöja sig med lite vattenmelon vid poolen medan någon annan badade och en tredje satt och läste. Eftersom allt fanns på området kunde familjemedlemmarna göra olika saker samtidigt.

”Allt var klart över förväntan”, säger Synnöve, som mycket väl kan tänka sig att resa med All Inclusive igen.