Transferinformation till Saranda

Till Saranda går det att ta sig antingen via flygplatsen på grekiska Korfu eller via flygplatsen i Ioannina på grekiska fastlandet.

Ankomst och avresa från flygplatsen i Ioannina:
Busstransfer från flygplatsen i Ioannina. Då åker du först till gränsstationen Kakavia där en passkontroll av gränspolisen väntar, innan färden fortsätter in i Albanien där en till passkontroll väntar, och slutligen når vi Saranda. Transfern beräknas ta ca 3 timmar. Observera att vid passkontrollen i Kakavia måste intyg från båda föräldrarna uppvisas om ni reser med minderårig. Samma procedur på hemvägen. Mellan Ioannina och Saranda åker vi delvis över bergspasset Muzina, där vägarna är väldigt slingriga. 

Ankomst till Saranda från flygplatsen på Korfu:
Vid ankomst till Korfu är det busstransfer ca 15-20 min till hamnen och från Korfu hamn vidare till Saranda med båt. Vänligen notera att en promenad på cirka 300 meter kan förekomma till båten från hamnen. Båtresan tar ca 45-90 minuter beroende på båttyp. Båten inväntar flera Apolloflyg, men lämnar hamnen på Korfu före midnatt. Därefter väntar busstransfer från hamnen i Saranda till hotellen. Himara ligger ungefär 1 timme bort och Dhermi 1,5 timme bort. Om det är tillräckligt många resenärer som ska vidare till Himara, så kommer båten först släppa av resenärer i Saranda, och därefter åka vidare hamnen i Himara. Här väntar taxi till hotellen.

Avresa från Saranda till flygplatsen på Korfu:
Transfer från Saranda till Korfu sker med båt, som tar ca 45-90 minuter beroende på båttyp. I hamnen på Korfu väntar buss för vidare transport direkt till flygplatsen. Beroende på väder och vind eller oförutsedda händelser kan väntetider eller övernattning förekomma på Korfu vid ankomst och hemresa.

Läs mer här om du reser med minderårig till Saranda.
 


Beroende på väder och vind eller oförutsedda händelser såsom flygförsening kan väntetider eller övernattning på Korfu förekomma vid både ankomst och hemresa.

 

Förboka transfer

Transfer bokas som tillägg till resan. Vi rekommenderar att man förbokar transfer tur/retur. Då är båtbiljetten tur/retur Korfu-Saranda inkluderad och du slipper själv att ordna transfer efter ankomsten till Korfu. Läs mer och boka transfer här. Detta gäller ej om du reser Endast Flyg.