Stranden vid Pirate's i Dhermi, Albanien

Stränder i Dhermi

Det finns gott om stränder i Dhermi att upptäcka, som  avskilda Gjipe Beach, spektakulära Grama Bay och populära Limani. Här kan du läsa mer om om stränder i Dhermi!

Dhermi Beach

Stranden i Dhermi är en lång, vit klapperstensstrand med solstolar att slå sig ned vid för en härlig dag i solen. Havet är kristallklart, och om du blir sugen på lunch finns en del ställen vid vattnet.

Pirate's cave

En semester i Dhermi är inte komplett utan ett besök vid grottan som kallas Pirate’s cave – ett riktigt populärt utflyktsmål i Dhermi! Grottan är belägen under klostret St. Theodhor och bjuder på härliga bad i solskenet. Grottans öppning ger dessutom ett magiskt ljus. Du tar dig enklast hit med båt från Dhermi eller Jali Bay.

Potamistranden

Stranden Potami ligger söder om Himara, och ligger i det nyare turistområdet med  moderna barer och restauranger. Ett perfekt utflyktsmål om du vill se något annat än Dhermi för en dag.

Spile Beach i Himara, Albanien

Gjipe Beach

Gjipe Beach är en vacker strand i närheten av Dhermi och Himara, och bjuder på klarblått vatten, häftiga grottor och härlig sandstrand. Det kan vara lite krångligt att ta sig till Gjipe Beach på egen hand, och för en anordnad utflykt kan du ta dig till the Yatch Club i Dhermi.

Grama Bay

Grama Bay, nära Dhermi, bjuder på en spektakulär natur med höga, raka klippväggar som skapar en vacker oas. Det enklaste sättet att nå Grama Bay är med båt, och sedan väntar hundra meter med härlig strand, azurblått vatten och korallrev.

Stranden i Dhermi, Albanien

Jale Beach

Stranden Jale Beach anses vara en av Albaniens vackraste stränder, med helt kristallklart vatten och en kuperad bukt omgiven av olivodlingar. Den vackra solnedgången är en av strandens kännetecken och en romantisk upplevelse under semestern i Dhermi.

Livardhi och Limani

Stränderna Livardhi och Limani ligger ett par kilometer utanför Himara och bjuder på härliga dagar med sol och bad. Livardhi är en lång strand och Limani lite mindre, men vid båda finns det barer och restauranger. Under augusti kan det vara en del musik och liv vid Limani, och Livhardi är mer avslappnat.

Spile Beach

I centrum av Himara ligger stranden Spile Beach, som är populär både bland familjer, vänner, par och äldre tack vare sitt bekväma läge. Bästa tiden att vara här är därför tidigt på morgonen eller senare på kvällen.

Se fler restips för Dhermi