Utsikt över Dhermi, Albanien

Att göra i Dhermi

I Dhermi hittar du allt från livliga strandbarer till populära restauranger och mysiga småbyar. Här kan du läsa mer om vad som finns att göra i Dhermi!

Strandpromenaden i Dhermi

Dhermis strandpromenad kantas av trevliga restauranger med god mat – prova allt från fisk- och skaldjur till italienskt och grekiskt. Längs stranden finns det en del strandbarer med solstolar att slappa i och lyssna på musik.

Bamboo Beach Bar

Bamboo Beach Bar i Dhermi är en strandbar som serverar cocktails och kaffe. Perfekt för en dag i solen under semestern!

Havana Beach Club

Gillar du drinkar, god mat, musik, sol och bad kan strandbaren Havana Beach Club i Dhermi passa. Här bjuds det dessutom på vackra utsikter över havet och bekväma sittplatser.

The Yacht Club

Är du sugen på musik och dans ska du bege dig till the Yatch Club som ligger på vägen mot hotell Splendor i Dhermi. Här spelar både populär albansk musik och internationella låtar, och på dagen erbjuder the Yatch Club utflykter till stränderna Gjipe Beach och Grama Bay.

Baren the Yacht Club i Dhermi, Albanien

Restaurang Luciano

Nedför backen som tar dig till stranden i Dhermi ligger restaurang Luciano, som är populär bland lokalborna. Här kan det vara rätt fullt, särskilt på helgen, när albanerna från Tirana tar sig till Dhermi för en weekend.

Himara

Passa på att besöka Himara under semestern i Dhermi. I Himara upplever du det genuina och stillsamma Albanien, och det finns flera trevliga stränder i närheten, som till exempel Potamistranden, Livhardi och Limani.

Borsch

Drymades är den näst största byn i Himara, med vitmålade hus som klättrar upp för berget. I Drymades finns det inte mindre än 30 kyrkor och tre kloster, varav det mest kända är klostret Panagia. Letar du efter en mysig by, precis vid havet, är Drymades väl värt ett besök.

Panagia-klostret

Klostret Panagia, även kallat Monastery and Church of Saint Mary, är en vacker vit byggnad, belägen på en höjd ovanför byn Drymades. Klostret byggdes bysantinsk stil på 1300-talet och är trots detta fortfarande i gott skick, och ett kärt monument för Albanien.

St.Theodore-klostret

Klostret St.Theodore i Dhermi ligger beläget uppe på en kulle, vid slutet av stranden i Dhermi,  med vackra utsikter över området.

Porto Palermo

Ungefär 5 kilometer utanför Himara, mot Saranda, ligger Porto Palermo – ruinen av Ali Pashas slott. Här kan du promenera omkring bland ruinerna och njuta av det kristallklara vattnet som omger slottet. Det finns även en liten strand om du är sugen på sol och bad.

Jeepsafari runt Dhermi

På en utflykt med Apollo kan du åka på en fartfylld jeepsafari i området kring Dhermi! Upptäck spektakulära vyer över det joniska havet, Porto Palermo och Ali Pashas slott och den mysiga badorten Borsch.