Novair

Novair – vårt eget flygbolag

Novair (Nova Airlines AB) grundades 1997 och är Apollos flygbolag. Novair flyger från flera skandinaviska flygplatser, bland andra Stockholm/Arlanda, Köpenhamn/Kastrup och Oslo/Gardemoen.

Modern flygplansflotta med höga miljökrav

Flyg är ett transportmedel som förbrukar mycket energi i form av fossila bränslen. Dock är energiåtgången per passagerare god i en modern flygplansflotta. Samtliga Novairs flygplan uppfyller med god marginal alla nationella och internationella gränsvärden för buller och utsläpp (koloxid, kväveoxid, kolväte och sot).

För att i största möjliga utsträckning effektivisera flygtransporten är det viktigt att ha moderna flygplan samt att flyga med så fullbelagda plan som möjligt. Novair har tre Airbus 321. Airbus arbetar för att flyg ska vara ett av de säkraste, effektivaste och bäst miljöanpassade transportmedlen. Läs mer om flyget, miljön och en bättre resa på enbattreresa.se.

Novair

Novair erbjuder en mängd tillval för att din reseupplevelse skall bli så bekväm som möjligt. Läs mer om vilka tillval du kan göra när du reser med oss och om hur du förbokar plats på länkarna nedan.

Novairs flygplansflotta

  • 2 Airbus A321-200 tillverkade år 2004 med plats för 211 passagerare
  • 1 Airbus A321-200 tillverkad år 2005 med plats för 211 passagerare

Novair Education

Novair Education är vårt flygbolags utbildningsföretag. Novair Education är unikt då man lyckats knyta till sig samarbetspartners som Räddningstjänsten, FMV och Försvarsmakten. Genom dessa samarbeten kan Novair Education erbjuda en rad utbildningar som inte tidigare funnits på marknaden. Ett exempel på utbildning kan nämnas, realistiska överlevnadsövningar. I övningen har deltagarna tillgång till stormpool i Linköping, räddningshelikopter och tryckkammare.

Till civila företag erbjuds utbildningar som till exempel kommunikation- och konflikthantering och första hjälpen-kurser.

Gå till Novair Education