Arbeta som reseledare

Arbeta som reseledare - Ingen dag är den andra lik

Som reseledare för Apollo och Kuoni är du ansvarig för att våra gäster ska få en ultimat upplevelse och semester. Det är du som tar hand om våra gäster på resemålet, det är dig våra gäster ser och vänder sig till i första hand, du är företagets ansikte utåt. Detta innebär utöver att ge bra service och finnas till hands, alltid försöka hjälpa gästen och lösa dennes problem så snabbt som möjligt. Som reseledare får du vara beredd på en hektisk vardag med många varierande och intressanta arbetsuppgifter och upplevelser. Det krävs därför att du har många personliga kvalifikationer som till exempel ett intresse för främmande kulturer, ett gediget intresse för människor och service samt viljan att ta ansvar.

Arbetet innebär att du arbetar väldigt nära människor i många olika situationer, både planerade men även i krissituationer som kan uppstå som du ska kunna hantera med mod och flexibilitet. Du bör därför ha naturlig känsla för service, då du på ett positivt och konstruktivt sätt alltid ska kunna bemöta och kommunicera med olika målgrupper som alla kan ha olika krav eller förväntningar.

Ett mångsidigt jobb

Kontakten med gästerna är en av de viktigaste arbetsuppgifterna. Som reseledare har du löpande personlig kontakt med dina gäster. Du bemöter, hämtar och lämnar gäster på flygplatsen, ser till att ackommodera dem. Du håller inspirationsmöten, anordnar service-tider och besöker dem på hotellen. Du bemannar servicekontor på plats och du arbetar aktivt med våra utflykter på resemålet. I alla situationer är det viktigt att du ser till att alla gäster får ett personligt välkomnande och ett gott intryck.

Utöver allt detta sköter du även administrativa uppgifter på kontoret och du har även kontakt med ett antal underleverantörer och externa intressenter på destinationen. Detta kan vara flygplatspersonal, hotell, restauranger som du ska upprätthålla ett gott förhållande och samarbete med.

Engagemang

Som reseledare hos Apollo och Kuoni är det av största vikt att man har intresse och sätter sig in i resmålet man arbetar på när det gäller historia, kultur, sevärdheter och landets etik. Detta är något som våra gäster förväntar sig av dig, du ska vara experten. Reseledaryrket innebär även  att man alltid agerar ansvarsfullt då man råkar ut för situationer som ska lösas här och nu. Både när det gäller småsaker som man kan lösa snabbt eller större uppgifter som kräver insikt, engagemang. 

Utvecklande och lärorikt

Det är ett jobb där ingen dag är den andra lik. Du möter människor, löser problem och utför många intressanta arbetsuppgifter. Upplevelserna du får ger inte bara minnen för livet utan är även mycket lärorikt och du utvecklas som person.

Det är en erfarenhet både i livet och för meritförteckningen. Du arbetar i ett team av varierande storlek med en servicechef som arbetsledare. Arbetet kan vara förlagt på dygnets alla timmar, året runt och du arbetar normalt sex dagar i veckan.

Vilken profil krävs för att bli reseledare hos Apollo och Kuoni?

Du bör ha tidigare erfarenheter från servicebranschen och det är en fördel om du har erfarenhet från turismnäringen, att du genomgått en turismutbildning eller dylikt. Vi ser gärna att du är en van resenär och att du vistats utomlands under längre tid. Viktigast av allt är att du är positiv, utåtriktad och en problemlösare som vill dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter.

  • Gymnasiexamen
  • 2 års arbetslivserfarenhet (heltid)
  • Goda språkkunskaper i engelska, både tal och skrift
  • Körkort (21 år och körkort i minst 1 år)
  • Avklarad och godkänd på Apollos reseledarutbildning

Då vi har gäster från Sverige, Norge, Danmark och Finland är det meriterande om du har kunskaper i de språken.

Är du intresserad?

Apollo genomför flera reseledarutbildningar varje år. För att få arbeta som reseledare för Apollo innebär det att du måste genomgå och få godkänt på denna utbildning.

De ansökande till vår reseledarutbildning som vi finner intressanta blir kallade till en informations och rekryteringsdag på huvudkontoret i Stockholm. Då berättar vi mer om yrket och företaget samt du har möjlighet att få svar på dina frågor. Alla som blir godkända på denna rekryteringsdag får erbjudande om att delta på vår reseledarutbildning. Efter avklarad utbildning är du redo att att börja arbeta i vår utlandsorganisation.


Läs om en reseledares vardag
Möt några av våra reseledare
Läs mer om vår reseledarutbildning
Ansök idag
Läs mer om övriga tjänster och karriärsmöjligheter inom vår utlandsorganisation